Rántással, pirospaprikával, babérlevéllel, kis ecettel szószt csinálnak és mikor felrottyan, néhány tojást ütnek bele. Ez után nem szabad megkeverni le kell fedni fedővel és épp hogy főzni egy picit kis lángon, hogy olyan legyen mint a sűrű tojásleves (ez az étel édesapám változatában fokhagymás ecet és babérlevél nélküli).

Knédlé kb. fél kg lisztet, 1 tojást, kevés zsírt, csipetnyi sót vízzel könnyedén elkeverünk. Nem szabad tökéletesen kidolgozni, épp csak összeálljon. Pihentetés után kanállal gombócot kell szaggatni és azt a lobogó vízbe dobni. Mikor kb. 10 perce fenn van a forró víz felszínén akkor már megfőtt. Knédlét még fizolával (babbal) is szokták enni, ez a szárazbabfőzelék. Ezeket az ételeket többnyire szerdán vagy pénteken ebédre ették.

Ruff Mária