A füstölt kolbászt felkarikázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd paradicsomlével nyakon öntjük, és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. (Bátrabbak vághatnak bele egy macskapöcs-paprikát)
Tipikus reggeli étel, kenyérrel tunkolva (tongázva) fogyasztandó.

Kreisz János

 

1 kg liszthez 6 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 40 dkg porcukor, fél kg zsiradék - vaj vagy zsír keverve is lehet (olajat, margarint akkoriban nem használtak).

 

Rántással, pirospaprikával, babérlevéllel, kis ecettel szószt csinálnak és mikor felrottyan, néhány tojást ütnek bele. Ez után nem szabad megkeverni le kell fedni fedővel és épp hogy főzni egy picit kis lángon, hogy olyan legyen mint a sűrű tojásleves (ez az étel édesapám változatában fokhagymás ecet és babérlevél nélküli).

2-3 dkg élesztőt, másfél deci tejjel és kávéskanál cukorral felfuttatunk.

Helyezzünk egy tálkába fél kiló lisztet, 1 tojást, 1 diónyi zsírt, kevés sót. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt.

40 dkg cukrot, 40 dkg vajat, 2 egész tojást és 4 tojás fehérjét összekeverünk.

Hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot és belereszeljük egy citrom héját.