Joan Miró katalán festő legnépszerűbb képe a Vörös nap. Kevesen próbálkoztak megfejteni a jelentését, előfeltétele hogy az ember eltöltsön egy kis időt Barcelonában és megigyon egy-két üveg vörösbort valamelyik kocsmában, hogy kellő rálátása legyen a képre, aztán menjen fel a hegyre a Fondació Joan Miró-ba és próbálja meg.

 

 

 

Mikor elolvastam „Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és településrendezési eszközök megalapozó vizsgálata” című dokumentumot, amely sok hasznos, népszerű, tudományos információt tartalmaz kicsiny falunkról, ajánlom mindenkinek, és a 152. oldalra értem a 3. HELYZETÉRTÉKELŐ MUNKARÉSZ pont, 3.1. A helyzetelemzés eredményeinek értékelése, szintézis alpontjának 3.1.1. A folyamatok értékelése alpontjához és ott azt olvastam, hogy

„A település további sikeres fejlődésének és népességmegtartó képességének záloga lehet, a magasabb képesítést igénylő és magasabb jövedelmet biztosító munkahelyek arányának növelése. Az innováció-orientált megújulás érdekében szükséges egy innovációs kereskedelmi szolgáltató központ létrehozása, melynek legalkalmasabb területe a település hatályos tervében lehatárolt 51-es főközlekedési út melletti kereskedelmi, szolgáltató zóna lehetne.

akkor úgy érztem magam, mintha a Fondació-ban ülnék a kép előtt. Kicsit értetlenül, de lenyűgözve. Muszáj volt sebtiben nekem is kitalálnom valamit, ha mások le mernek írni ilyen mondatokat és le mernek festeni ilyen képeket, akkor én is merhetek és megtehetem, hogy  összesűrítem és egy kompozícióba rendezem pillanatnyi hangulatomat.

 

 

KLIKK A KÉPRE ÉS MOZOGNI FOG

 

 

 Amennyiben nem sikerült megfejteni az animációt, elárulom a címét, ami igazából egy kérdés és így szól:

 „Miért kell becsapni magunkat és próbálni becsapni másokat, hogy a falu legmélyebb pontja, ahol réges-régen az ököritató volt, ahol mindig félméteres a talajvíz a legszárazabb telek után is és ez a Google Maps-en is látszik, ez a hely lenne a legalkalmasabb Taksony felemelkedéséhez?”